Βίβα Κίσινγκερ! (17.04.08)

Την Τρίτη 8 Απριλίου ο Χένρυ Κίσινγκερ γνώρισε μία στιγμή δόξας. Ο Λάκης Λαζόπουλος διάβασε στην εκπομπή του το γνωστό ανθελληνικό του κείμενο.

 

Εμείς οι Έλληνες λατρεύουμε αυτό το κείμενο. Είναι η πιο έγκυρη επιβεβαίωση της αξίας μας και του ρόλου που παίζουμε στον σημερινό κόσμο. Γι αυτό και, παρόλο που είναι πλαστό, το ξαναθυμίζουμε κάθε λίγο.

 

Σκεφθείτε, ένας από τους σημαντικότερους και ευφυέστερους πολιτικούς της εποχής μας, ο σύγχρονος Μέτερνιχ, να μας θεωρεί τόσο σπουδαίους, που να γράφει: «Ο ελληνικός λαός είναι ανυπότακτος και απειθάρχητος και μονάχα όταν χτυπήσουμε τις πολιτιστικές του ρίζες, τη γλώσσα, την ιστορία, τη θρησκεία, τα έθιμά του, θα γίνει υπάκουος και δε θα μας ενοχλεί».

 

Ο παντοδύναμος Υπουργός Εξωτερικών της Υπερδύναμης θεωρούσε έντεκα εκατομμύρια Έλληνες εμπόδιο και ενόχληση – και βυσσοδομεί εναντίον τους! Ψηλώνουμε δέκα πόντους, άπαντες.

 

Πως τολμώ να ισχυρίζομαι πως είναι πλαστό;

 

Όχι βέβαια επειδή το διέψευσε ο ίδιος (σιγά μην τον πιστέψουμε!). Αλλά πρώτον, επειδή κανένας πολιτικός, ακόμα και ηλίθιος (και ο Κίσιγκερ μόνον ηλίθιος δεν είναι) δεν κάνει ανοιχτά τέτοιες δηλώσεις. Δεύτερον, επειδή ποτέ δεν βρέθηκε αυτό το κείμενο. Τρίτον, επειδή ψάχνοντας αρχεία και Internet, βρήκα ότι όσοι έγραψαν γι αυτό, αντιφάσκουν μεταξύ τους. Σύμφωνα με τον κ. Θ. Σταυρόπουλο (Ελευθεροτυπία 26-1-96) ελέχθη τον Νοέμβριο του 1973. Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός το τοποθετεί στο 1974. Κατά το περιοδικό Νέμεσις της Λιάνας Κανέλλη (με πηγή την Turkish Daily News της 17/2/1997) ειπώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1994.

 

Σύμφωνα με άλλες πηγές δεν το είπε ο Κίσιγκερ αλλά ο Υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας λόρδος Πάλμερστον στο βρετανικό κοινοβούλιο το 1850, με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στην Αθήνα σε βάρος του βρετανού υπηκόου Πατσίφικου.

 

Τελικά δεν έχει σημασία αν και ποιος και πότε είπε αυτή τη φράση. Εμάς μας χρειάζεται, μας ανεβάζει και μας συσπειρώνει. Άρα θα την προβάλουμε στον αιώνα τον άπαντα!