Ιδού η Ρόδος (7.11.2013)

Διαβάζω στην εφημερίδα: «Με τη φιλοδοξία να παίξουν σημαντικό ρόλο στις διεργασίες για την ενιαία Κεντροαριστερά, οι δήμαρχοι Αθηναίων Γ.Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, Πατρέων Γ. Δημαράς, Βόλου Π. Σκοτινιώτης και Ιωαννιτών Φ. Φίλιος επισημοποίησαν με τη συνάντησή τους στην Αθήνα, την ίδρυση μιας νέας πολιτικής κίνησης, που προς το παρόν επικεντρώνεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά σύντομα θα λάβει ευρύτερα χαρακτηριστικά.

Το γεγονός ότι ουδείς από τους πέντε είναι κομματικό στέλεχος αλλά είναι ενταγμένοι στο χώρο της Κεντροαριστεράς, καθιστά την κίνηση των «5» βασικό συνομιλητή του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, αλλά και άλλων κινήσεων και προσώπων του χώρου. Το γεγονός δε ότι ο κ. Καμίνης, πριν από τη συνάντησή του με τους άλλους τέσσερις δημάρχους, συναντήθηκε με τον Κ. Σημίτη, είχε συμβολική και πολιτική σημασία…».

Πολύ μου αρέσει αυτή η κίνηση και μου δίνει ελπίδες για το μέλλον. Και οι πέντε είναι άξιοι και ικανοί. Γνωρίζω προσωπικά τον Γιώργο Καμίνη και τον Γιάννη Μπουτάρη και τους εκτιμώ βαθύτατα. Δηλώνω δε από τώρα υποστηρικτής και ψηφοφόρος. Με μία όμως επιφύλαξη.

Αγαπητοί δήμαρχοι, πριν σώσετε την Ελλάδα, μπορείτε να την αποτεφρώσετε;

Πάνε οκτώ χρόνια από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος για την καύση των νεκρών. Σιγά σιγά βγήκαν και τα διατάγματα, οι εγκύκλιοι, οι περιβαλλοντολογικές προδιαγραφές και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Εξαγγελίες έγιναν, υποσχέσεις δόθηκαν, (θυμάμαι του Μπουτάρη) αποφάσεις ψηφίστηκαν. Αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα ούτε ένα (1) αποτεφρωτήριο! Όχι σε λειτουργία – ούτε καν υπό κατασκευήν. Ακόμα οι ξένοι και οι συμπολίτες μας που έχουν αυτή την τελευταία επιθυμία, ξοδεύουν και ταξιδεύουν στην Ιταλία ή την Βουλγαρία (τελευταίος ο Χουρμουζιάδης).

Ξέρω, υπάρχει η παντοδύναμη Εκκλησία μας που επισήμως βέβαια δεν έχει καμία αντίρρηση, αλλά υπογείως σαμποτάρει και υπονομεύει – όπως έκανε σε εκείνη την άθλια υπόθεση του Μαρκόπουλου.

Αλλά αγαπητοί δήμαρχοι, αν δεν είστε σε θέση να υλοποιήσετε ένα εντελώς απαραίτητο έργο  που θα σας αποφέρει και σημαντικά οφέλη (αποσυμφόρηση νεκροταφείων, έσοδα, κύρος) πώς παρακαλώ θα σώσετε την Ελλάδα; Πώς θα την βοηθήσετε να βγει από την επώδυνη κρίση, όταν δεν μπορείτε να φτιάξετε αυτό που χιλιάδες συνάδελφοί σας κατασκευάζουν και λειτουργούν καθημερινά σε όλο τον κόσμο;

Πριν λοιπόν φτιάξετε κόμμα – δείξτε μας ότι μπορείτε να αρθείτε πάνω από συνθήκες και δικαιολογίες. Αλλιώς, προσωπικά, σας υπόσχομαι την μουντζούρα και την μαυρίλα της αιθάλης.