…και έναν μπλόκερ!

Το άκουσα σε ραδιοφωνική εκπομπή:

 

«Θα έχουμε ένα καταπληκτικό πάνελ. Τον καθηγητή Α., την ψυχολόγο Β., τον δημοσιογράφο Γ. Επίσης θα φέρουμε και έναν μπλόκερ (sic) που θα εκπροσωπεί όλη την νέα γενιά, του – πώς το λένε; - Διαδικτύου».

 

Είναι η πολλοστή φορά που ακούω τον όρο «μπλόκερ» στο ραδιόφωνο.

 

Κάθε φορά το μυαλό μου πάει σε αυτό το αρχαίο ηλεκτρονικό παιχνίδι, τα Lemmings. Όπου μπορούσες να φτιάξεις έναν blocker για να μπλοκάρει τα χαριτωμένα πλασματάκια και να τα εμποδίσει να γκρεμιστούνε στον χαμό τους.

 

Ένας μπλόκερ λοιπόν εκπροσωπεί το Διαδίκτυο.

 

Είναι μία ιδιότητα κι αυτή. Και εύκολη. Ούτε σπουδές, ούτε πτυχία… Πέντε λεπτά σου παίρνει να ανοίξεις ένα blog και μετά μπορείς να εμφανιστείς ως εκπρόσωπος των 100 εκατομμυρίων bloggers του πλανήτη.

 

Σήμερα οι μπλόκερς έγιναν της μόδας. Δεν ανοίγεις ΜΜΕ και να μην πέσεις επάνω σε κάποιον. Όποιος δημοσιογράφος σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει στην εκπομπή του και κάποιον ή κάποιαν… έστω και την κουτσή μπλογκο-Μαρία.

 

Το ότι βέβαια ένας blogger που εμφανίζεται επώνυμα σε ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές εκπομπές αποβάλει την ιδιότητά του – δεν απασχολεί κανένα. Τώρα το blogging έγινε διαβατήριο  για αυτοπροβολή. Πάνε οι καιροί που οι μπλόκερς ζούσαν ανώνυμα ή ψευδώνυμα μόνο στο Διαδίκτυο.

 

Να άλλος ένας λόγος να μην είσαι πια «μπλόκερ»…